Skip navigation MENU

Verslag 8 februari

Geplaatst op 17-02-2020 in Blog.

Door Britt Noorderink

 

Zaterdag was weer een mooie avond. We begonnen de avond met een korte opening, daarna deden we het spel met de kaarten en dit keer met een kleine toevoeging. Vervolgens begon Kent met het inleiden van het onderwerp van de avond.

We hadden het die avond over dilemma’s en twijfels die samen gaan met de keuze om in God te geloven. De grote groep werd verdeeld over drie wat kleinere groepen die ingedeeld waren op leeftijd. Dat werd bewust gedaan zodat iedereen met mensen in een groep zat die op dat moment eigenlijk een beetje hetzelfde meemaakten op het gebied van school bijvoorbeeld.

Er werden stellingen voorgelezen en dan moest je aan de kant gaan zitten bij voor of tegen. Als iedereen zijn keuze had gemaakt werd er gevraagd waarom je die keuze had gemaakt. Mensen die het dan niet met elkaar eens waren konden elkaar daardoor misschien wat beter begrijpen. Een voorbeeld van een stelling die genoemd kon worden is: Als ik vloek en dat gaat per ongeluk is dat niet erg.

Nadat we alle stellingen hadden gehad gingen we met onze groep afsluiten en stond er zo als altijd weer wat te drinken en wat lekkers klaar. Als je nog wilde napraten over de onderwerpen kon dat in de zaal en als je al je energie kwijt wilde dan kon je naar de kelder gaan.