Skip navigation MENU

Verslag 14 september 2019

Geplaatst op 18-09-2019 in Blog.

Door Willemijn van de Put

 

Hoihoi lieve tieners en ouders,

Afgelopen zaterdagavond was weer een mega mooie avond: Eljada! En wat was het (zoals gewoonlijk) leuk en gezellig. De avond stond in het teken van ‘’God, de Vader’’. Na een korte opening met gebed en een aantal mededelingen gingen we van start met het welbekende Grote Zeemannenspel. Jaja…. en wat was het weer mooi! Nadat iedereen weer helemaal uitgeput op zijn of haar plek zat, kon de zangdienst beginnen. Matthias leidde de zangdienst samen met de band. Een aantal liederen die we hebben gezongen zijn: Vul dit huis met U glorie, Great are you Lord en Jezus overwinnaar. Tijdens de zangdienst heeft Matthias wat uitgelegd over aanbidding. 

Vervolgens zijn we in groepjes uit elkaar gegaan. Onder leiding van een (hulp)leider hebben we eerst 3 Bijbelverhalen (Genesis 9: 20-27, Genesis 37: 3-11 en Lucas 15: 11-32) gelezen met elkaar. Aan de hand van deze 3 Bijbelverhalen mochten de tieners de kenmerken van de vaders die ze tegenkwamen noteren op een A3-papier. Op ditzelfde papier hebben ze eigenschappen van vaders uit hun eigen omgeving genoteerd. Vervolgens hebben we gekeken naar 1 Johannes 3: 1, Mattheüs 6: 31-33, 2 Korintiërs 1: 3-4 en Marcus 11:25. De tieners hebben kenmerken opgeschreven van God, de Vader (aan de hand van bovenstaande Bijbelverhalen). Toen we uiteindelijk 2 A3-vellen hadden, hebben we de kenmerken van aardse vaders vergeleken met de kenmerken van God, de Vader. Hieruit zijn hele mooie gesprekken gekomen en misschien ook wel over de vraag of jij God als jouw Vader ziet?!

Na de mooie gesprekken hebben we gezamenlijk afgesloten in de grote zaal en toen was het chill tijd!! Na een lekker stukje brownie of een stukje cake, kon er echt los gegaan worden;) In de kelder stonden de tafeltennistafel, de sjoelbak, de spelletjes en de voetbaltafel weer helemaal klaar. Er kon natuurlijk ook gewoon lekker gekletst of gechillt worden op de lekkere banken of boven in de hal. Na een mega leuk uurtje was het dan toch echt tijd om naar huis te gaan: opruimen of opzouten. Wij als (hulp)leiding vonden het weer een hele toffe en gezellige avond, en we hopen jullie natuurlijk allemaal weer te zien op de volgende Eljada-avond!