Skip navigation MENU

Maebel Frens

Geplaatst op 31-03-2019 in Blog.

Maebel Frens

Hey jij! Mijn naam is Maebel. Ik ben 16 jaar en dus hulpleider bij Eljada. Ik zit nu in vwo 5 en werk bij de HEMA met de liefste collegaatjes. Mijn hobby’s zijn: gedichtjes schrijven, thee drinken met vrienden en lachen. Heel hard lachen. Ik wil jullie graag vertellen hoe je God telkens ietsjes meer in je dagelijkse leven kan betrekken.

Ik weet niet of jullie ook het verlangen hebben om God blij te maken, maar ik heb dat in ieder geval wel. Elke dag als ik opsta wil ik God prijzen en danken voor wie Hij is. Toch blijf ik het soms lastig vinden om Hem in moeilijke tijden volledig te vertrouwen. Als je mij een beetje kent weet je dat ik soms best wel een controlefreak kan zijn. Ik vind het dus lastig om alles te geven aan God en zo letterlijk alle controle los te laten. Toch ben ik daar het afgelopen jaar erg in gaan groeien, omdat ik merkte dat het een afstand creëerde tussen mij en God.

Ik vond het vroeger altijd heel lastig om te bidden. Ik vergeleek mijzelf altijd met andere vriendinnen die in mijn ogen veel mooier en beter konden bidden dan ik. Ik bad natuurlijk altijd heel netjes voor en na het eten en voordat ik ging slapen. Altijd zo’n standaard gebed. Ik heb Gods aanwezigheid daardoor eigenlijk nooit ervaren.

Ik ben elke ochtend mijn dag met een gebed gaan starten. Dit laatste heb ik gedaan omdat ik mijn verlangen naar God wilde uitspreken. Dit gebed duurde helemaal niet lang hoor, don’t worry. Ik begon meestal God te danken met de woorden: Lieve Vader, dank U wel dat ik weer vrolijk en gezond wakker mocht worden. Hierna zeg ik: Heer hier ben ik, doe met mij wat U verlangt. Ik wil U dienen, ik wil U grootmaken. En door mijn dag zo te beginnen ben ik samen met God gaan leven.

Een andere tip: praat er gewoon lekker over! Het is zo fijn om met vrienden over God te praten want je leert op deze manier heel veel nieuwe dingen. Ga worship muziek luisteren. Echt waar. God wil ook tot jou spreken door een liedje dat jij luistert vanuit je slaapkamer. Je hoeft je echt niet op een ’’speciale’’ plek te bevinden om je aan te laten raken door God! Probeer zoveel mogelijk bijbel te lezen. Ik snap dat het lastig kan zijn om je bijbel open te slaan als je wilt gaan slapen, maar je maakt God daar zo blij mee & je leert er zelf ook nog eens super veel van.

Met dit verhaal wil ik jullie dus meegeven dat je met hele kleine veranderingen echt dichter bij God kan gaan leven en dat God glimlacht vanuit de hemel als jij Hem zoekt.

Liefs, Maebel