Skip navigation MENU

Eerste avond 2019

Geplaatst op 11-09-2019 in Blog.

Hallo lieve tieners en ouders,

Zoals jullie weten was afgelopen zaterdag de allereerste avond van het seizoen 2019 en wat hebben we genoten!

We willen regelmatig een verslag van de avond op de website zetten, zodat de tieners nog eens kunnen terugblikken en de ouders/verzorgers een beeld krijgen van wat er nou precies verteld wordt aan hun kind. Dit laatste vinden wij ook erg belangrijk, omdat we ons als (hulp)leiders bevoorrecht voelen dat we actief betrokken zijn bij de geloofsopvoeding van uw kind.

Door hulpleider Talida

Dit seizoen zijn er maar liefst 14 hulpleiders die het leidingteam gaan versterken. Naast helpen met de klusjes om de zaal klaar te zetten en opruimen hebben zij ook echt inbreng om Eljada te verbeteren en te helpen. Ook vinden de tieners het heel erg leuk om met hen te stoeien of te praten na het programma.

De eerste avond was een geslaagde avond. Er waren ook veel nieuwe tieners die kwamen kijken, wel 35! Tijdens het programma werd het spel Paard-Ridder-Rugzak gespeeld, waar iedereen enthousiast aan mee deed. Hierna volgde de zangdienst onder leiding van Nathan. Het was heel mooi om te zien hoe de tieners eerst aan het springen waren, maar tijdens de rustigere nummers iedereen meezong. Het programma van de avond werd afgesloten door Matthias en Iris die vertelden hoe en waarom ze bij Eljada leiding zijn geworden. Na het programma is er altijd ruimte om te chillen met elkaar of in gesprek te gaan. Er staat wat drinken klaar en er was door de hulpleiders wat lekkers meegebracht. In de kelder waren de tieners aan het tafeltennissen, sjoelen, tafelvoetballen of spelletjes spelen. Om 22.00 uur was het opruimen of opzouten en met de leiders en hulpleiders gaan we dan aan de slag om alles weer netjes achter te laten.

Lees hieronder de getuigenissen van Iris en Matthias over waarom ze leiding zijn geworden op tienergroep!

Iris

Tja, ik werd gevraagd of ik leiding wilde worden bij Eljada en dan kan je natuurlijk geen nee zeggen. Bij zo’n toffe plek wil ik best leiding zijn. Toch heb ik eerst nee gezegd. 4 jaar geleden werd ik opgebeld en kreeg ik de vraag of ik leiding wilde worden. Ik vond het erg leuk dat ik werd gevraagd, maar dacht bij mijzelf: weet ik wel genoeg van het geloof en van de Bijbel. Nee ik denk het niet, hoe kan ik dan leiding worden? Ik ging op dat moment nog naar Eljakim en heb gezegd dat ik daar liever nog naartoe wilde om meer te leren. Wel gaf ik aan dat ik er altijd voor open zou staan, dus dat ze mij best nog een keer mochten vragen.

Dit had ik misschien beter niet kunnen zeggen, want een jaar later werd ik opnieuw gebeld. Tja en nu kon ik natuurlijk niet voor de tweede keer nee zeggen. Dus ik zei ja, ik wil wel leiding worden. Maar wist ik een jaar later opeens wel alles van het geloof en de Bijbel? Nee! Ook nu weet ik dat nog niet, maar dat was geen reden om geen leiding te worden. Ik ben leiding geworden, omdat ik het leuk vind om met tieners om te gaan en om samen met jullie meer te leren over het geloof (ik leer zelf nog ontzettend veel van de avonden hier op Eljada).

Ik vind het mooi om met jullie in gesprek te gaan en jullie mening te horen over onderwerpen. Ik vind het fijn om voor jullie te bidden en wil voor jullie een luisterend oor zijn. God is voor mij en jou ook een luisterend oor. Hij luistert naar je verhaal, gebed, problemen of blijdschap. Met alles kan je bij God komen. Toen ik zelf vroeger op Eljada zat vond ik het erg fijn dat er leiding voor je klaar stond waarmee je kon praten en samen bidden. Samen vragen of God bij je wil zijn en je wil helpen. Dit is iets wat ik ook graag met jullie wil doen.

God geeft mij rust en blijdschap! In moeilijke tijden kan ik bij Hem komen, maar ook blijdschap kan ik met Hem delen. God kan ik vertrouwen. Met God in mijn leven krijgt mijn leven meer kleur. In Jesaja 60:1 staat: ‘Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de HEER’. God geeft ons (en mij) hier een opdracht: sta op en schitter! Dit betekent niet dat ik onderuitgezakt kan zitten en niks doen, want dan is er weinig te schitteren. God roept op tot een actieve houding. Ik mag aan anderen laten zien hoe geweldig het is om in het licht te leven. Dit wil ik graag aan jullie laten zien en daarom ben ik Eljada leiding!

Matthias

Ik ben in het buitenland opgegroeid en was altijd al erg verlegen en bang voor de wereld. Toen ik terug in Nederland kwam vond ik het jarenlang het heel erg moeilijk om vrienden te maken en lekker in groepen te liggen. Toen ik op Eljada kwam als 12 jarig jochie leerde ik langzaam dat ik mezelf mocht zijn en dat God een hoge pet van mij op had. Hij sprak vaker tegen mij door anderen heen en zei dat ik een leider zou worden en dat ik grote dingen in zijn koninkrijk ging doen, in de tijd dat ik ontzettend onzeker over mezelf was. Uiteindelijk ben ik ook daadwerkelijk gevraagd als Eljadaleiding! Ik vind het ontzettend leuk om mensen te zien groeien en bloeien, net zoals ik deed, omdat ze weten dat God van ze houd en wil daar tijd en energie in steken dit jaar. Weet dat God altijd meer in jou ziet dan jijzelf ziet, omdat hij zich richt op de potentie (wat je kan worden) in jou en niet de dingen waar je nu mee worstelt of wat je lastig vind.

Heb je naar aanleiding van deze avond vragen, stel ze dan aan de leiding. Dit kan tijdens de avonden, maar je kunt ook even appen naar 06 83 348 236 of mailen naar info@eljada.net.