Skip navigation MENU

Bram van ’t Hul

Geplaatst op 29-05-2019 in Blog.

Bram van t HulGoedemorgen gemeente. Mijn naam is Bram , ik ben 16 jaar en natuurlijk hulpleider bij een vette tienergroep genaamd Eljada. In het dagelijks leven kijk ik mega veel Netflix, speel ik bugel bij Concordia Oldebroek en speel ik graag een spelletje op m’n laptop (ook is slapen een van mijn favoriete bezigheden). Verder doe ik momenteel vakantiewerk bij stratenmakers en ben ik graag bij vrinden.

Ik wil het graag eventjes kort hebben over mijn favoriete onderwerp: het gebed. You see, gebed is echt mega belangrijk in het ontwikkelen van een relatie met God, het is namelijk letterlijk een gesprek hebben met God.

In gebed is het niet perse de bedoeling om alleen maar te vragen van God, het is ook heel gaaf om God te danken voor van alles. Dank eens een keer voor de goede dag die je misschien is gegeven, of voor hoe ontzettend mooi en groot de schepping is. Dank een keer voor goede gesprekken die je misschien soms met mensen hebt. Verzin het maar en je kan er waarschijnlijk voor danken. Als je God oprecht ergens voor kan danken dan ga je doorhebben dat hij er echt altijd voor je is en dat je hem kan vertrouwen.

Is bidden meer dan alleen danken? Jazeker! Jezus leerde ons: “…Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: ‘Verplaats je van hier naar daar!’ en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn” (Mattheüs 17:20).  Bidden is ook geloof in God.

Gebed bestaat vaak uit een stukje vragen. Zo kan je vragen om vergeving (echt mega belangrijk, echt een aanrader). Je kan ook vragen aan God wat je moet doen met je leven. Dit klinkt misschien gek maar ik bedoel eigenlijk dat je aan God kan vragen wat voor studiekeuze je bijvoorbeeld moet maken (studiekeuze is misschien ver weg, maar voor mij erg relevant en dus een prima voorbeeld :p). Je zal denk ik zeker niet altijd doorhebben of God überhaupt wel antwoord geeft. En misschien doet hij dat niet altijd, dat weet ik niet, maar ik kan je wel verzekeren dat als je dit soort dingen vaker vraagt dat je dan meer van God gaat zien en horen.

Conclusie: Bidden bestaat niet alleen maar uit vragen of alleen maar uit danken, bidden is zo veel meer dan dat. Bidden is letterlijk een gesprek hebben met God en met hem je leven doornemen en als je dat niet gaaf vindt dan weet ik het ook niet meer.

Dit was mijn relatief korte, wellicht verwarrende ‘’studie’’ over gebed. Ik wil je uitnodigen om meer te gaan bidden en dus een nog mooiere relatie met God opbouwen (ik denk niet dat die zin grammaticaal gezien correct is maar dat maakt even niet uit).

Joejoee