Skip navigation MENU

Eljada & Corona

Tienergroep Eljada ANNO 2021

Het afgelopen jaar hebben wij de invulling van onze avonden meerdere malen gewijzigd in verband met de steeds veranderende maatregelen.

Momenteel organiseren wij verschillende avonden die vooral ONLINE plaatsvinden. Af en toe organiseren wij activiteiten buiten, deze ondernemingen zijn altijd in overleg EN met goedkeuring van de SPCJ (Stichting Prot. Chr. Jeugdwerk in Nunspeet), zij hebben nauw contact met de gemeente Nunspeet en kunnen ons dus het beste vertellen wat wel en niet geoorloofd is.

Zodra wij Eljada activiteiten buiten organiseren richting wij het programma dusdanig in dat de ‘1,5 meter regel’ gehandhaafd kan worden.

Zo hebben wij een tweetal wandelavonden georganiseerd waarbij tieners samen met een (hulp)leider een stuk konden wandelen. Even lekker de deur uit en praten over van alles en nog wat. Wij hopen zo op deze manier tieners uit hun dagelijkse sleur te kunnen halen, ze beter te leren kennen en door een luisterend oor te zijn, te kunnen bouwen aan Gods Koninkrijk in Nunspeet.

We zullen binnenkort ook een spelletjesmiddag organiseren waarop we spellen gaan spelen die ‘Corona proof’ zijn, denk daarbij aan (Belgisch) verstoppertje, tien tellen in de rimboe etc.

Mochten er vragen zijn over de invulling van ons programma, schroom dan niet om ons te contacteren.

—————————————————————————————————————————————–

Op 7 en 14 november 2020 GEEN Eljada i.v.m aangescherpte maatregelen.

Na aanleiding van de persconferentie op 3 november 2020, hebben we besloten Eljada voor twee avonden NIET door te laten gaan.

Gezien de huidige situatie in Nederland vinden wij het onverantwoord om gebruik te maken van onze uitzonderingspositie als christelijke jeugdvereniging.

Zodra de avonden weer hervat worden, laten wij dit uiteraard direct weten.

Mocht u, of jij als tiener nou tips hebben voor ons in deze periode dan horen we dit heel graag!

Tot snel (:

—————————————————————————————————————————————–

Eljada en Corona, vanaf zaterdag 17 oktober 2020, tot nader bepaald.

Als aanvulling op het onderstaande, hebben we op woensdag 14 oktober 2020, als leidingteam opnieuw nagedacht over wat wijsheid is voor de komende tijd. Aangezien de regels (weer) aangescherpt zijn hanteren we de volgende regels:

 • Op een tienergroepavond zijn er maximaal 30 tieners aanwezig (dit is inclusief 4 hulpleiders en exclusief 4 leiding). Dit doen we door te werken met leeftijdsklassen: we rouleren in groepen zodat iedereen op Eljada kan blijven komen (eens in de drie weken). Dit doen we in de volgende klassen aan de hand van de schoolklassen:

– Groep A: Klas 1 (aanstaande zaterdag 17 oktober 2020, begint groep A)

– Groep B: Klas 2 & 3

– Groep C: Klas 4 & 5

 • Mondkapjes worden verplicht als je niet op je stoel zit. Dit doen we naar aanleiding van het dringende advies van de overheid om mondkapjes te dragen in groepen.
 • Elke tiener moet zich inschrijven voor een zaterdagavond met behulp van een Google Form formulier die wordt verspreid via de Eljadatelefoon via Whatsapp.
 • Tieners houden afstand van leiders.
 • Tieners met klachten blijven thuis.
 • We zingen niet op Eljada.

We proberen te regelen dat we elke zaterdag van de maand in principe Eljada draaien, in plaats van dat we de laatste zaterdag van de maand overslaan. We willen op die manier bewerkstelligen dat tieners, ondanks het roulatieschema, zo vaak mogelijk kunnen komen. Dit gaat altijd in overleg met de beheerders van de Dorpsherberg. Mocht er de laatste zaterdag van de maand WEL Eljada zijn, dan delen we dit mee via Whatsapp en de Social Media.

Het bovenstaande systeem willen we een aantal weken aankijken en dan eventueel finetunen. U zult begrijpen dat het zoeken naar hoe we Eljada kunnen draaien en hoe we invulling aan de regels van de overheid de nodige energie kost. We vinden het dan ook zeer prettig als jullie bidden voor wijsheid voor ons en voor Gods zegen en bescherming voor Eljada. Bovenal zijn we dankbaar dat we nog kunnen draaien als Eljada in deze roerige tijd en kijken we er naar uit om juist in kleinere groepen God te zoeken.

Daarbij blijft het van groot belang dat wij, als volgers van Jezus Christus onderling, de gestelde regels en adviezen meer dan serieus nemen.

Voor meer informatie over hoe wij op Eljada omgaan met deze regels en adviezen , zie het onderstaande blok.

Daarbij bevindt zich onder aan deze pagina een PDF Document. Dit is de ‘Corona route kaart’, maar dan toegespitst op Eljada.

—————————————————————————————————————————————–

COVID-19; datgene wat het kalenderjaar 2020 anders heeft gemaakt voor alles en iedereen. Zo ook voor ons als Tienergroep Eljada. Het seizoen 2019/2020 hebben we helaas vroegtijdig moeten afkappen en heeft ons druk aan het denken gezet over de toekomst van Eljada, omdat het coronavirus nog steeds onderdeel is van onze samenleving.

Wij, als leiders van Eljada vinden dat de veiligheid van uw zoon of dochter nu nog meer centraal staat dan de afgelopen jaren. Om dit op de juiste manier te kunnen regelen hebben we uitvoerig overlegd met verschillende mensen en organisaties binnen ons netwerk en gevraagd om feedback op onze plannen.

Op 26 september 2020 gaan we weer van start en we hebben besloten dit als volgt te doen:

 1. Bij binnenkomst wordt er gevraagd of je corona klachten hebt zoals bepaald door onze overheid. Mocht er een tiener zijn met deze klachten, dan moeten we helaas de desbetreffende tiener en eventuele broertjes en zusjes de toegang weigeren. Dit geldt uiteraard ook voor de leiders. (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19);
 2. Bij binnenkomst worden de namen en gegevens genoteerd van de aanwezige tieners;
 3. Er wordt niet gezongen;
 4. Leiders houden 1,5 meter afstand tot de tieners;
 5. Het openen en sluiten van de avond wordt anders ingericht i.v.m. de combinatie hulpleiders/leiders;
 6. Tieners die apart wensen te zitten van andere tieners kunnen dit aangeven, wij zorgen ervoor dat je dan een andere plek krijgt.

Als Eljada hanteren wij de regels van het RIVM in overleg met de Stichting Prot. Chr. Jeugdwerk (SPCJ) in Nunspeet, welke weer onderdeel is van de gemeente Nunspeet. Dit betekent dat tieners bij ons geen anderhalve meter hoeven te houden van elkaar, behalve als ze (zie punt 6 hierboven) dit zelf aangeven.

De leiding doet haar uiterste best om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Eljada doet ook een beroep op u als ouder/verzorger. Instrueer uw tiener(s) en neem de RIVM maatregelen meer dan serieus. Vertoont uw tiener coronaverschijnselen? Laat dit dan ook weten aan de ouders/verzorgers van bevriende tieners die ook naar Eljada gaan, zodat alle maatregelen preventief blijven en er niet repressief hoeven te worden.

Samen met u kunnen we er voor zorgen dat ondanks deze pandemie de Dorpsherberg in Nunspeet op zaterdagavond een plek mag zijn waar God groot gemaakt wordt.

 

Update n.a.v. 29-09

Corona Routekaart